Det här är bloggen för dig som är intresserad av ny teknik. Min definition på ny teknik är att det skall vara något som finns tillgängligt på marknaden, men som ännu inte nått en större kundkrets. Du kanske har irriterat dig på att det inte fungerar med dina hörlurar för träning. Då kan du gå hit och hitta beskrivningar och omdömen. Jag gör inga regelrätta tester, men efter att ha läst min blogg är du en mycket bättre informerad kund, och vet vad du vill ha.  Jag försöker hitta sådana produkter som kan vara av intresse för de allra flesta, antingen därför att man behöver dem i dagliga livet eller att man stöter på dem i arbetslivet. Även om man inte har så stort intresse av att skaffa tekniska prylar är det alltid intressant att veta vad det handlar om när andra pratar om det. Ett bra exempel kan väl vara systemet med smartboard, som är den moderna ersättningen för skolans ”svarta tavla”. Mycket få köper en sådan att ha hemma, men du kommer säkert att stöta på den i andra sammanhang, och då är det roligt att veta hur det fungerar, i alla fall i stort sett.

Undviker high tech

Mina beskrivningar av produkter är inte ”high tech”, det vill säga detaljerade beskrivningar som kan kräva speciell kunskap för att man skall förstå. Jag vill hålla mig på en nivå där alla kan förstå vad det handlar om, utan att behöva ha speciella kunskaper. Om du tycker att det jag beskriver är intressant kan du säkert skaffa detaljinformation, så se min blogg som en tankeväckare!

Vem är jag?

Jag som driver bloggen är en allmänt teknikintresserad människa utan några djupare kunskaper om teknik. Jag tycker om att läsa om olika nya prylar och försöka förstå hur de fungerar i stort sett. Visst, många prylar som du kommer att läsa om i den här bloggen kommer aldrig att bli allmänna produkter, men å andra sidan tror jag absolut att om två-tre år så är robotdammsugaren ”Årets Julklapp”.

Även om jag lägger mycket tid på att leta efter ”nya prylar” så kommer det så oerhört mycket nytt att jag inte kan hitta allt. Du som läser min blogg får mycket gärna komma med tips på sådant du tror andra vill läsa om. De prylar jag vill ha med får gärna vara av den sorten att man tänker ”Men så smart, varför har ingen kommit på det här tidigare?”