En mycket populär leksak för både barn och vuxna är de olika typer av robotar som kommit ut på marknaden. En av de mest populära är WowWee MiP, som finns att få under tusen-lappen. För en vuxen är det nog oftast en fascination över tekniken som roar, men för barn är det en riktigt rolig leksak.


Roboten går på ett par hjul ungefär som en Segway, och har en förbluffande stabilitet, även när den kör på stolsben och så vidare. Den är nästan 18 cm hög, och kan till exempel bära tunga saker på en bricka utan att ramla. Det går att styra roboten med enbart handgester. Om man håller upp en hand framför roboten så stannar den. Man kan via handkommandon programmera MiP, så att den kan utföra diverse ”trick” när man klappar i händerna.

Man kan dock utöka robotens repertoar betydligt genom att ladda ner en app till sin telefon. Appen finns både för iOS och Android. Via Bluetooth kopplar man upp sig mot roboten, och får tillgång till betydligt fler funktioner. Man kan få roboten att dansa till musik i olika tempo. Med två robotar kan man också programmera in krig eller boxning mellan två robotar.

För något äldre barn i skolåldern är det en uppskattad leksak, och med programmering via appen kan man få roboten att göra väldigt många olika saker. Dessutom ger det säkert barn en känsla för vad som kan åstadkommas med modern teknik! Risken är att barnen tar din mobil alltför ofta, men du kan se till att de bara har tillgång till appen när du vill genom att använda finger prints locks för att låsa upp telefonen.