Denon hörlurar typ AH-GC20 är ett utmärkt val för den som vill lyssna med hög kvalitet. Lurarna är fullstora, och sitter mycket bekvämt. Det här är lurar som man med fördel kan använda i hemmiljö för att lyssna med hög kvalitet, men de fungerar förstås lika bra om man är på resa. Lurarna stänger effektivt ute störande ljud från omgivningen. Frekvensomfånget är hela 5-40 000 Hz, vilket är mer än vad de flesta människor kan uppfatta.

Huvudbågen och öronkuddarna sitter mycket bra, och går att ställa in med vridbara leder så att man kan lyssna länge utan att tröttas. De passar därmed bra tillsammans med aktiviteter när man rör sig, till exempel städar (om man inte har en robotdammsugare – en räddare för oss som hatar att städa).

För att ge full rörlighet sker kommunikationen med Bluetooth, och man har alltså inga sladdar som begränsar rörligheten. I öronkåporna finns inbyggda mikrofoner, så man kan svara i telefon samtidigt som man spelar spel på sin padda. Om man flyger är det inte alltid man får använda trådlösa förbindelser, och i dessa lägen kan man använda en medföljande kabel i stället för Bluetooth. Det finns dessutom en adapter för att ansluta till uttaget i flygplanssätet.

Det utmärkta ljudet åstadkoms genom att lurarna är aktiva, alltså innehåller elektronik, som matas med inbyggda batterier. Batterierna klarar upp till 20 timmars lyssning, och laddas enkelt upp med en medföljande USB-sladd. Skulle batterierna ta slut kan man fortsätta lyssna via kabeln som följer med, men då med reducerade prestanda.