Egentligen är det inte helt enkelt att försöka hitta den bästa musen för spel. Dels beror det förstås på personliga preferenser, men också i hög grad på vilken typ av spel man oftast spelar. Det är viss skillnad på om man spelar ”first person shooters” (spel där man skjuter ner motståndare, tanks eller annat), strategispel eller den typ av spel där man spelar online med många deltagare samtidigt.

Om man vill välja en mus som fungerar till allt möjligt är mitt val Logitech G502 Proteus Spectrum. Den innehåller det allra mesta man kan önska sig, och är dessutom prisvärd. Musen har en bra design, med 11 stora knappar, som man med den medföljande mjukvaran kan programmera mycket fritt. Mjukvaran är förövrigt en utmärkt sådan. Lätt att förstå och använda, och fungerade helt felfritt under testet.

Musen kan ställas in med belysning i ett antal olika färger. En uppskattad finess är att man dessutom kan ställa in vikten. Musen levereras med 6 vikter á 3,6 gram, och genom att välja ett ”bra” antal vikter får man den vikt man vill ha. Givetvis kan man också justera inställningen för känslighet inom ett stort område, 200 till 12 000 DPI. Det finns tre knappar speciellt för denna DPI-inställning, som man alltså kan förinställa till tre olika känslighetsvärden. Man kan då blixtsnabbt ändra inställning till olika spel.

Läs mer om hur jag har testat några coola nya appar som du bara måste prova.