Apple Watch 2 ser ju ut som en vanlig digitalklocka, men är i själva verket en liten dator att bära på armen. Du kanske undrar om prylix.se har något att säga om denna? Svaret är ja. I Apple Watch finns ett flertal appar, men de flesta som funderar på ett köp är ute efter de nya möjligheterna för träning, och därför koncentrerar jag mig på dessa funktioner.

Den stora nyheten i Apple Watch 2 är en förbluffande noggrann GPS. Det innebär att den som springer, joggar eller åker skidor kan mäta både tid och distans med hög noggrannhet. Man kan hela tiden följa distans och hastighet. Dessa data sparas i Apple Watch 2, men så fort man kommer nära sin iPhone så tankas data över till appen Hälsa, och man kan nu lätt få statistik över sin träning.

Apple Watch 2 innehåller även en pulsmätare, som mäter pulsen kontinuerligt. Den registrerar för övrigt alla sätt du rör dig på, så även en promenad till lunchrestaurangen registreras. Många som tränar tillsammans utnyttjar också möjligheten att dela resultat med andra via iPhone-appen.

Enheten är vattentät ner till 50 meter. Nu är det få som dyker så djupt, men det innebär att man inte behöver vara rädd för att regn eller duschning skall förstöra enheten. Bland de appar som ingår i enheten finns till exempel en som då och då påminner om andningen. En cirkel som växer och minskar hjälper till att få rätt andningsrytm. Det finns en app som påminner om att man bör dricka vatten om det dröjt länge.

För den som tar träning seriöst och som gillar att mäta sig själv är detta säkert ett riktigt bra hjälpmedel, om än definitivt på den dyrare sidan.

Och ja, den visar tiden också.